Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’entitat cultural ‘La Barretina’ de Malgrat afronta un mes d’agost decisiu per al seu futur


L’entitat cultural malgratenca La Barretina Vermella afronta un moment crucial per a la seva continuïtat. L’entitat no té actualment una junta directiva i les gestions bàsiques del dia a dia les porta a terme una junta gestora. Si al setembre no apareix un grup de persones que es vulguin fer càrrec del projecte es convocarà una assemblea general de socis que dissoldrà l’entitat i posarà a la venda l’emblemàtic edifici de la plaça Josep Anselm Clavé.

La Societat Cultural i Recreativa la Barretina Vermella té més de 140 anys d’història i va ser un dels primers ateneus del Maresme. Ara, afronta un moment molt delicat en el que han de fer front a una despesa de mig milió d’euros per posar al dia el local social on desenvolupen les activitats, una despesa que no poden assumir.

La darrera junta directiva va plegar el passat mes de juny i no es va presentar cap nova proposta per continuar amb el projecte de l’entitat. Va ser llavors quan es va constituir una junta provisional gestora per atendre els assumptes del dia a dia, com la gestió del cobrament del lloguer al bar de la planta baixa de l’edifici, i les activitats que ja estaven programades. Ho explica a Ràdio Marina Joan Piña, membre de l’actual junta gestora.

 

Tot i que el fet d’haver d’afrontar les reformes del local social ha estat el detonant de la crisi actual, l’entitat acumula altres problemes anteriors com, per exemple, una disminució del número de socis.

 

Des de l’actual junta gestora, però, no perden l’esperança que al setembre pugui aparèixer un grup de persones que es faci càrrec del projecte i afronti la reforma del local.

 

Crítiques al paper de l’Ajuntament

Pel que fa al paper de l’Ajuntament en l’assumpte de la reforma de la seu social, des de la junta gestora creuen que el consistori “no s’ha prestat amb la mateixa voluntat”, en comparació a la col·laboració que sí han trobat a l’hora d’organitzar activitats.

Foto: Ona Malgrat

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit