Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’entitat ADRINOC farà accions d’adaptació al canvi climàtic a la comarca de la Selva

El projecte té un pressupost de 520.000 euros i treballarà en els àmbits agroramader, forestal, pesquer i turístic


L’Associació pel Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRONIC) durà a terme diverses accions per l’adaptació al canvi climàtic en els pròxims vuit anys. Ho farà a la comarca de la Selva, a l’Alt Empordà, al Gironès, al Pla de l’Estany, a la Garrotxa i, també, a Osona. Les accions que es faran seran en els àmbits agroramader, el forestal, el pesquer i el turístic.

Aquest projecte compta amb un pressupost de 520.000 euros. A més, s’emmarca dins el projecte europeu Life eCOadapt50. Al primer trimestre del 2024 es començaran a fer les taules que representaran els 83 municipis que cobreix ADRINOC. Les taules, o Living Labs, decidiran quines són les accions que calen. Així, en funció del que decideixi cadascuna, es farà un pressupost per dur a terme l’acció. Durant tot el procés ADRINOC comptarà amb l’acompanyament del coordinador del projecte, la Diputació de Barcelona, i de la resta de socis que hi participen. A més, també tindrà el suport de la Diputació de Girona.

A les taules hi podran participar representants d’entitats públiques i privades, associacions, cooperatives, experts o persones relacionades amb l’àmbit del coneixement i la innovació.

Durant els 8 anys que es preveu que duri el projecte, també hi ha previst mobilitzar més diners per impulsar altres treballs complementaris que puguin sorgir al territori.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit