Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’empresa Nogebus d’Arbúcies presenta concurs de creditors


L’empresa Nogebus, dedicada a la fabricació de carrosseria i amb seu a Arbúcies, ha anunciat que presenta concurs de creditors. Segons explica l’empresa en un comunicat, la devallada del sector turístic i de la mobilitat en general provocada per la crisi de la Covid-19, han acabat per provocar una caiguda dràstica de la producció. La conseqüència d’això ha estat que les empreses de transport de viatgers hagin optat per no renovar les seves flotes. Tot plegat hauria provocat un excessiu endeutament per part de Nogebus per finançar les pèrdues de facturació.

A finals de l’any passat, el Departament d’Empresa va concedir un préstec d’1,3 milions d’euros a Nogebus. Aquesta línia de finançament havia de servir per aturar el cop generat per la pandèmia i fabricar un model de vehicles més sostenibles. L’empresa els havia presentat un pla d’innovació detallat amb unes perspectives de normalitat en el mercat.

La companyia ha assegurat que en els últims mesos també s’ha vist afectada per la crisi de subministraments i l’increment dels costos energètics, i això ha fet inviable el pla d’innovació presentat al Govern. A més, aquestes dues crisis han provocat que la recuperació del mercat fos inferior a la prevista, ja que en no tenir els subministraments necessaris, no poden entregar les comandes dins del termini establert.

Nogebus assegura que treballa per revertir la insolvència i no descarta firmar un conveni amb els creditors. L’empresa dona feina a una trentena de persones i havia arribat a facturar 16 milions d’euros.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit