Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Audiència de Girona revoca la condemna a una parella per tenir la llum punxada a Residencial Park de Maçanet


L’Audiència de Girona ha revocat la condemna a una parella per tenir la llum punxada a una casa de la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva. El tribunal ha conclòs que no s’ha pogut provar que visquessin a l’habitatge en el moment dels fets.

El jutjat d’instrucció 2 de Santa Coloma de Farners va condemnar la parella per un delicte lleu de defraudació de fluid elèctric. Els va imposar, a cadascun, una multa de 450 euros. L’advocat de la defensa va recórrer la sentència i l’Audiència de Girona li ha donat la raó.

L’Audiència conclou que hi ha un “desfasament temporal lamentable”. La identificació dels processats a la casa que van fer els Mossos d’Esquadra data del maig del 2021. Les inspeccions dels tècnics de la companyia elèctrica acreditant que la llum estava punxada de manera fraudulenta, en canvi, són del juliol del 2020 i del març del 2021. Segons l’Audiència, “en aquells moments no s’identifica a cap persona a l’habitatge”. El tribunal subratlla que aquest lapse de temps impedeix saber qui es beneficiava de la manipulació de la connexió elèctrica.

El jutjat d’instrucció va concloure que eren els autors del delicte perquè, tot i que l’home havia estat empresonat a França mentre tenien vigent el contracte de lloguer de la casa, va sortir en llibertat abans de la primera inspecció.

L’Audiència de Girona conclou que “cap d’aquestes proves és realment vàlida per sustentar la condemna”. També remarca que s’hauria d’evidenciar que hi viuen “al mateix moment” que es detecta la llum punxada.

“Ha estat impossible establir que en les dates de les intervencions per desconnectar-les de la xarxa d’energia elèctrica, els acusats hi visquessin i que es beneficiessin del subministrament gratuït”, conclou la sentència de l’Audiència de Girona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit