Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’atur torna a créixer al Maresme per tercer mes consecutiu


El Maresme ha tornat a registrar un augment de l’atur aquest mes d’agost. D’aquesta manera, la comarca encadena tres mesos d’augment del nombre de persones en situació d’atur. Així ho mostren les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

En total hi ha 20.821 persones registrades a les oficines d’ocupació com a demandants de feina no ocupades. Pel que fa a l’agost, s’han registrat 491 persones més que al juliol. Tot i això, en termes interanuals, l’ocupació comarcal és millor que ara fa un any. En xifres, aquest 2023 hi ha 890 persones menys a l’atur que al mes d’agost del 2022. Amb tot, la taxa d’atur al Maresme se situa al 9,48%, lleugerament per sobre de la taxa catalana, que està al 8,85%.

A nivell municipal hi ha diferències: 21 dels 30 municipis del Maresme han registrat increments en el nombre de persones aturades. D’altra banda, però, a 8 localitats, entre les que hi ha Malgrat de Mar i Santa Susanna, ha disminuït la desocupació. A Tordera, en canvi, les xifres s’han mantingut.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit