Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’atur femení baixa al Maresme aquest mes de febrer


El Maresme ha tancat el mes de febrer amb 109 persones aturades menys que el gener i 1.504 menys que ara fa un any. La xifra total és de 21.851 persones en situació d’atur. A més, com apunten fonts del Consell Comarcal del Maresme, ha sigut el descens de la desocupació entre les dones el que ha fet que les xifres generals siguin “positives”. L’ens comarcal també informa que l’atur entre els homes ha registrat un lleuger increment.

Malgrat el descens, l’atur maresmenc continua caracteritzant-se per una elevada feminització. Segons dades que ha publicat el Consell Comarcal, el 57,38% de les persones inscrites com a aturades són dones.

Un altre tret de l’atur maresmenc és l’elevada taxa de desocupació en les persones d’entre 55 i 64 anys; que és del 36,9%. També destaca la desocupació de llarga durada: el 31,4% de les persones en situació d’atur porten més de 24 mesos inscrites com a demandants d’ocupació.

Entre la trentena de municipis maresmencs, el comportament és desigual. En relació al gener, l’atur ha baixat en 17 municipis, ha incrementat en 12 i s’ha mantingut en un, a Sant Pol de Mar. Així doncs, també, la taxa d’atur al Maresme és del 10,18%. En terreny municipal, però, la taxa es mou en una forquilla de valors del 5,18% d’Alella i el 14,99% de Pineda de Mar.

Foto: Gencat

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit