test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’atur continua a la baixa aquest maig a la Selva i el Maresme

Mataró, Blanes, Lloret de Mar i Palafolls són els municipis on més ha baixat


L’atur a comarca de la Selva i al Maresme ha baixat aquest mes de maig. Al total de Catalunya, l’atur també recula seguint la tendència a la baixa que va començar el febrer i sent ja a les portes de l’estiu. Així ho assenyalen les dades publicades a l’informe d’atur del maig del 2024 de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat.

En total, aquest mes de maig les oficines d’ocupació del Maresme han restat 351 persones sol·licitants de feina respecte al mes d’abril. Aquesta xifra es queda doncs en 20.361 persones en situació d’atur a la comarca i col·loca la taxa d’atur maresmenca en el 9,23%. Per la seva banda, la Selva ha registrat un descens de 251 persones respecte a l’abril. Així arriba a les 7.330 persones demandants de feina i a una taxa d’atur del 8,85 %.

Mataró, un descens més elevat però el municipi amb més atur

Per municipis, al Maresme, Mataró és el que ha registrat un descens més elevat respecte al mes anterior amb 162 persones menys a la llista d’atur. El segueixen Palafolls, amb 32 persones menys, i Premià de Mar i Arenys de Mar, amb 25 persones menys, respectivament. D’altra banda, els municipis que registren més persones com a sol·licitants de feina aquest maig són Mataró (6.922), Pineda de Mar (1.562) i Premià de Mar (1.318). Per la seva banda, el municipi de Tordera és el que registra la taxa d’atur registral més alta del Maresme, amb un 12,38%.

Blanes i Lloret de Mar, al capdavant de la baixada d’atur de la comarca

A la Selva, els municipis que lideren el descens de l’atur són Blanes, amb 102 persones menys, i Lloret de Mar, amb 47 persones menys en situació d’atur. Santa Coloma de Farners, per la seva banda, és el tercer municipi on més ha descendit l’atur, amb 24 persones menys. Pel que fa als municipis que registren més persones en situació d’atur hi ha Blanes, amb 1.968 persones; Lloret de Mar, amb 1.208 persones; Santa Coloma de Farners, 520. Massanes, d’altra banda, és el municipi selvatà que registra la taxa d’atur més alta de la comarca, amb un 14,86%.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit