Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’atur baixa al Maresme un 2,48% durant el mes d’abril


L’atur al Maresme ha experimentat una reducció del 2,48% durant el mes d’abril. En xifres absolutes són 577 persones més que han trobat feina a la comarca segons l’anàlisi de les dades que cada mes realitza l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Es tracta del descens de l’atur més destacat del darrer any. En la comparativa interanual el Maresme té ara un 25,27% menys de desocupació que en el mateix període de l’any passat.

Ara, a la comarca hi ha 22.651 persones inscrites com a demandants de feina. Això situa la taxa d’atur comarcal en el 10,61%, un percentatge superior al provincial (9,85%) i al català (9,80%).

El descens de l’atur ha estat general a tots els sectors econòmics i només es registra un lleuger increment de persones demandants de feina entre el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior). El sector serveis ha estat -com sol passar quan s’acosta la temporada d’estiu- el que han comptabilitzat un descens més destacat (-3,33%), seguit de l’agricultura (-2,46%), la indústria (-0,57%) i la construcció (-0,38%).

A nivell local, les 30 poblacions del Maresme presenten millors dades d’ocupació que fa un any. Respecte al mes anterior, l’atur ha baixa en 23 municipis, ha crescut en 4 i s’ha mantingut sense canvis a Òrrius, Premià de Dalt i Sant Iscle de Vallalta.

Foto: Generalitat de Catalunya

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit