Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’atur al Maresme se situa per sota del 10% per primer cop des de la crisi del 2008


La taxa d’atur al Maresme baixa del 10% al març. Aquesta xifra no s’assolia des del període anterior a la crisi de 2008, segons el Consell Comarcal del Maresme. El Report d’Atur del mes de març, elaborat per l’Observatori de desenvolupament local de l’ens comarcal, revela que la taxa d’atur només supera el 10% en 6 dels 30 municipis del Maresme.

Les darreres dades indiquen que a la comarca hi ha 21.594 persones inscrites a les oficines d’ocupació com a aturades. Així, són 257 persones menys que el mes de febrer i 9.127 menys que l’any passat. El Report d’Atur també apunta que la reducció, en comparació amb el mes de febrer, s’ha donar en tots els grups d’edat. L’única excepció és el de les persones d’entre 16 i 24 anys, que ha registrat un increment de 64 persones.

La baixada d’atur també s’ha produït en tots els sectors econòmics, tret de l’agricultura. El sector de la construcció és en el qual ha baixat més la desocupació.

El Consell Comarcal del Maresme apunta que el descens de l’atur s’ha comptabilitzat en 21 municipis i que ha incrementat en els altres 9. Davant d’aquest comportament “desigual”, la taxa d’atur maresmenca es compren en una forquilla entre el 4,48%, de Tiana, i el 14,46%, de Pineda de Mar.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit