Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’atur al Maresme augmenta en 302 persones al gener


L’atur al Maresme creix al gener amb 302 persones més que al desembre. La xifra total és de 21.960 persones que busquen feina. L’augment de la desocupació registrada el mes de gener s’ha concentrat en el sector serveis i en la indústria, però també hi ha hagut un increment considerable en el col·lectiu identificat com a SOA (sense ocupació anterior). En canvi, la construcció i l’agricultura han registrat un descens de la desocupació.

Segons dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, respecte al 2021, l’atur ha disminuït en 21 municipis i ha augmentat en 9 (Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, el Masnou, Teià, Tiana i Vilassar de Mar).

El comportament municipal no ha sigut homogeni. 19 de les 30 poblacions del Maresme han registrat un increment intermensual de la població desocupada. En canvi, la xifra ha baixat a Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Dosrius, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Teià, Tiana i Tordera i s’ha mantingut igual a Òrrius i Sant Andreu de Llavaneres.

La taxa d’atur mitjana ha estat del 10,18% al Maresme i les taxes municipals es mouen en una forquilla de valors d’entre el 4,99% d’Alella i el 14,77% de Pineda de Mar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit