test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’artista ‘Saturno’ serà el pregoner de la Festa Major de Blanes 2023


L’artista urbà internacional Miguel Ángel Sánchez Martos, més conegut com a ‘Saturno’, serà el pregoner de la Festa Major de Blanes 2023. El pregó tindrà lloc enguany al Teatre de Blanes i no a la plaça dels dies Feiners com és habitual. El motiu és que aquest espai és un dels que han estat cedits a la Junta Electoral de zona amb motiu de les eleccions generals del 23J. El pregó tindrà lloc el divendres 21 de juliol a dos quarts de vuit del vespre.

‘Saturno’ és un artista que ha voltat per Los Ángeles, San Francisco, Miami o Londres entre altres llocs. El pregoner de la Festa Major de Blanes 2023 plasmarà una obra a la façana del Teatre de Blanes. Ell mateix ha explicat aquest divendres en roda de premsa la concepció d’aquesta obra que cedirà al municipi:

“Sobretot m’he inspirat en el transfons de Sant Jordi. Estava buscant un element més popular que anés més enllà del meu estil. El que em conegui una mica sabrà que el meu estil està inspirat en el cinema dels 80, les pel·lícules de ciència ficció, bàsicament girant una mica en aquest món. Ho veia una mica arriscat, entre cometes, llençar una proposta així al centre de Blanes i buscava alguna cosa més popular. Que la gent se sentís una mica més identificada amb l’obra. Llavors, mesclaré una mica la temàtica de Sant Jordi amb elements dels Cabrera i tot això que m’heu estat passant aquests dies”.

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Jordi Hernàndez, ha detallat els motius que han portat al govern municipal a designar al Teatre de Blanes com espai per fer el pregó de festa major:

“No és un entorn habitual però el tenim allà i realment també ens va bé. El regal [l’obra de ‘Saturno’] el fa allà. Miguel Ángel té molt a disfrutar, té moltes obres. Jo personalment ja fa temps que el segueixo perquè a Blanes havíem col·laborat alguna vegada. Però la gent ha de veure el què fa i com ho fa. Preparem coses que realment seran espectaculars. I clar, els espais els tenim cedits a la Junta Electoral. El teatre no. Llavors ens facilita molt la utilització del teatre i ens treiem la por aquesta que tenim sempre que plogui o no”.

Miguel Ángel Sánchez ‘Saturno’ va néixer a Malgrat de Mar fa 44 anys, i es va traslladar a viure a Blanes amb la seva família al 1989. El descobriment de la música Rap i la cultura Hip Hop, que l’acompanyarà fins l’actualitat, així com les primeres parets que va pintar al seu barri, a Mas Enlaire, i en espais com el port i el seu institut, van començar a fer-lo conegut en aquest món.

Foto: JLV

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit