Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’art de fer catifes de flors entrarà la seva candidatura a la UNESCO el març del 2024


La presidenta de la Federació Catalana de Catifaires, Vicenta Pallarès, ha anunciat que el Ministerio de Cultura presentarà la candidatura de ‘L’art de fer catifes de flors i alters elements naturals’ a la UNESCO el mes de març de 2024. Aquesta candidatura Internacional serà avaluada el 2025. A la Selva, les Enramades d’Arbúcies són unes de les tradicions més arrelades al municipi des de fa segles.

Des del 2016, Pallarès, com a Coordinadora Internacional de Entidades de Arte Efímero (CIADE), ha treballat per entrar a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO. Ara, són cinc països – Espanya, Mèxic, Bèlgica, Itàlia i Malta – que aporten un exemple de l’art de fer catifes.

Pallarès ha destacat que “els catifaires hem sigut capaços de crear un moviment cultural i social, únic al món a l’entorn de l’art efímer”. “Mai els catifaires eren considerats artistes”, ha afegit.

A Arbúcies, les Enramades són una festa popular de la que es té coneixement des del segle XVI, concretament el 21 de juny de 1589. Des de llavors, cada any Arbúcies ha celebrat Les Enramades, una festa declarada d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Foto: Ajuntament d’Arbúcies

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit