Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’ampliació de la dessalinitzadora de La Tordera serà una realitat el 2028


L’ampliació de la planta dessalinitzadora de La Tordera, ubicada a Blanes, entrarà en funcionament el 2028. Ho ha dit aquest divendres el director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), David Vila, en una visita a les instal·lacions que ha fet amb la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral.

En realitat, l’ampliació consistirà en la construcció d’una nova planta dessalinitzadora que estarà ubicada just al costat de l’actual i que tindrà una capacitat de producció de 60 hm3/any. El cost total és de 287 milions d’euros -amb expropiacions de terrenys incloses- i es preveu que la licitació de les obres es faci durant el primer trimestre de 2024. El finançament de l’actuació anirà a càrrec de l’Estat.

David Vila ha explicat als mitjans de comunicació que la nova planta multiplicarà per quatre la producció d’aigua potable:

 

“La planta dessaladora de La Tordera no és una ampliació tal qual. És una nova planta que es construeix aquí al costat. I si aquesta té una capacitat de 20hm3 a l’any serà de 60hm3. Per tant, la capacitat de tractament que tenim aquí passa de 20 a 80 hectòmetres”.

Per la seva banda, la delegada del Govern a les comarques de Girona, Laia Cañigueral, ha posat l’accent en els esforços per combatre la sequera i tenir infraestructures per fer front al canvi climàtic:

 

“Hem de començar a interioritzar i a fer inversions com a país perquè hem d’entendre que estem en una situació de canvi climàtic. I, per tant, no hem de fer actuacions per resoldre una sequera temporal sinó que hem de fer inversions de país que ens permetin fer front a un canvi climàtic que crec que a hores d’ara ja ningú pot negar”.

Actualment, la planta dessalinitzadora de Blanes produeix 20 hm3 d’aigua potable a l’any i, des del mes de març, funciona al 100% de la seva capacitat. La instal·lació dona servei als municipis de Blanes, Lloret i Tossa de Mar a més de l’Alt Maresme com Palafolls, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar i Santa Susanna.

Foto: marina360

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit