Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’alcalde de Vidreres critica la manca d’agilitat de Territori en la millora de la C-63


L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha criticat la lentitud del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori a l’hora de fer front a la millora de la carretera C-63. Camps ha recordat que la via connecta amb Lloret de Mar i, durant l’estiu, hi passen molts turistes. Segons el batlle, això és un perill per les veïnes i veïns de les urbanitzacions del voltant perquè han d’accedir a casa seva amb les incorporacions de la C-63, patint accidents per l’elevada velocitat d’alguns vehicles.

En aquests vuit mesos de 2022, tres persones han mort en accidents a la C-63, dins del terme municipal de Vidreres. Es tracta d’un tram limitat a 80 km/h i que compta amb diversos accessos a les urbanitzacions de Terrafortuna, Puigventós i Aiguaviva Parc. Aquests accessos, a més, incorporen girs a l’esquerra que suposen un perill pels vehicles que hi volen accedir per l’alta velocitat a la qual circulen altres usuaris, en molts casos superant els 80 km/h permesos.

L’Ajuntament de Vidres havia insistit en diverses ocasions a la Generalitat sobre la necessitat de solucionar aquesta situació. Un accident amb quatre víctimes mortals l’estiu del 2018 va fer que des de Territori acceptessin renovar la carretera. Des d’aquell moment, però, el projecte s’ha fet tot i que no s’ha arribat a aprovar. El pla preveu fer tres rotondes als accessos de les urbanitzacions per garantir que els veïns poden entrar i sortir amb seguretat. Al mateix temps, amb les rotondes, els vehicles es veuran obligats a reduir la velocitat.

Jordi Camps assegura que, des del 2018, han “pressionat” tot el que han pogut al Govern per accelerar les obres. Camps lamenta que “mentrestant, continuen havent-hi accidents”. Per això, l’alcalde critica que la Generalitat “havia de ser àgil i no ho ha estat”. El motiu, segons Camps, és que des de Territori han cregut que hi havia altres obres prioritàries abans que la millora de la C-63. “Ens hauria agradat que quan ho vam demanar s’haguessin posat les piles”, diu l’alcalde de Vidreres.

“És una obra que és molt necessària, és molt important. Nosaltres com a ajuntament hem pressionat i hem fet tot el que hem pogut i que ha estat a les nostres mans pressionant al Govern de la Generalitat perquè ho tiressin endavant. L’única cosa que, és clar, han passat els anys, ens estan dient en aquests moments que ara s’ha de fer l’aprovació, després haurem d’esperar els sis mesos, després farem la licitació… I mentrestant hi continuen havent accidents. A nosaltres ens hagués agradat que la Generalitat de Catalunya, en el moment en què els hi vam demanar, s’haguessin posat a treballar”.

L’aprovació del projecte es planteja per aquest setembre

Tot i el retard, Camps ha explicat que el Govern té la intenció d’aprovar el projecte de la carretera aquest setembre. Després, caldrà esperar sis mesos d’exposició pública i finalment les obres es licitaran a la primavera. La previsió de Territori és que es tardi un any a fer la millora d’aquesta via. L’objectiu és que a mitjans del 2024 la millora de la C-63 estigui acabada.

La inversió d’aquestes obres de millora és d’uns 3,2 milions d’euros per un tram de 3,5 quilòmetres. El projecte de Territori preveu fer dues rotondes noves als accessos d’Aiguaviva Parc i Terrafortuna i tancar la mitja rotonda que hi ha a Puigventós. A més, hi haurà un carril central de gir un separador central zebrat.

Fonts de Territori, però, asseguren que el projecte s’aprovarà el setembre i la intenció és licitar les obres al llarg de la tardor.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit