Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Ajuntament de Lloret recorre la sentència que el condemna a pagar al 1,6 MEUR a la UTE que va construir la piscina


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha presentat un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la sentència que el condemna a pagar més d’1.600.000 euros a la Unió Temporal d’Empreses que van encarregar-se de construir la Piscina Municipal. Es tracta d’una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu de Girona.

Tot es remunta al moment en què es va aprovar una modificació del projecte de l’equipament per part de tècnics municipals i polítics sense que fos aprovada en el ple. Tot i que en el mandat posterior, l’agost del 2013, es va intentar aprovar la liquidació de l’obra, l’equip de govern, format per CiU i ERC, es va topar amb la negativa de l’oposició. En aquell moment, la unió temporal d’empreses que s’encarregava de la construcció de la piscina, formada per OHL SA i Àrids Vianna, va presentar una reclamació al jutjat d’1,6 milions d’euros, la quantitat a què pujaven les modificacions del pressupost i que, segons la UTE, li devia l’Ajuntament.

Ara, s’ha publicat la sentència, que estima parcialment el recurs contenciós administratiu i que condemna a l’Ajuntament a pagar 1.672.888,78 euros. A aquest import se li haurà de descomptar les factures de gas i electricitat fins a la recepció de les obres, el gener del 2013.

El consistori lloretenc, però, ha presentat un recurs al TSJC, ja que la sentència encara no és ferma. El portaveu de Junts per Lloret, Jordi Sais, ha explicat que la sentència no valora la reclamació realitzada per l’Ajuntament pel retard en l’entrega de l’obra ni per la no execució de les millores que la UTE es va comprometre a realitzar.

“L’Ajuntament de Lloret ha presentat un recurs d’apel·lació, que s’haurà de resoldre en el TSJC. Hi va haver un retard en l’entrega de l’obra i no es van executar una sèrie de millores que el contractista va ofertar” (Jordi Sais, portaveu de Junts per Lloret)

 

Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà de donar resposta a aquest recurs presentat per l’Ajuntament de Lloret.

 

(Font de la imatge: Piscina de Lloret)

Moisès García
Periodista de Ràdio Marina

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit