Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Ajuntament de Lloret diu que és il·legal posar mòduls prefabricats per fer un mercat provisional


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha afirmat que no és legal la proposta que Lloret en Comú va fer en relació als mòduls prefabricats al Mercat Municipal. Els comuns van plantejar instal·lar mòduls prefabricats perquè els paradistes del Mercat Municipal puguin seguir amb la seva activitat mentre durin les obres de l’equipament. Des de l’Ajuntament, però, avisen que aquesta proposta és il·legal.

En una entrevista a NovaRàdioLloret, la regidora de Comerç, Lara Torres, ha explicat que posar mòduls prefabricats era una de les mesures que s’havien plantejat des del consistori. Tot i això, segons Torres, els serveis jurídics van desestimar aquesta proposta perquè als actuals paradistes fa temps que se’ls va esgotar la concessió.

El grup municipal a l’oposició considera que s’ha de donar una solució a totes les famílies que es veuen afectades per les obres de remodelació. Stella González, regidora de Lloret En Comú, afirma que ningú ha traslladat cap solució als paradistes. Segons Gonzàlez, els paradistes veuen amb bons ulls la proposta dels comuns perquè el lloc escollit no s’allunya de la seva zona actual i, a més, és proper a diversos barris.

La regidora Lara Torres, a l’entrevista a NovaRàdioLloret, ha fet èmfasi en el fet que, des de l’Ajuntament en cap cas volen que els paradistes se sentin sols. Segons ha dit Torres, el consistori fa mesos que treballa perquè ells, de forma privada, busquin una alternativa per marxar en bloc mentre durin les obres, que està previst que comencin l’any que ve. Torres afirma que des de l’Ajuntament s’ajudaria als paradistes amb tot l’assessorament necessari.

Fer del Mercat Municipal un pol d’atracció turístic

Les obres del Mercat Municipal han de començar al llarg del 2023. Aquest mateix divendres va sortir a licitació el projecte executiu, que es preveu que estigui redactat d’aquí quatre o cinc mesos. Aquestes obres tindran un cost de 2,6 milions d’euros i es finançaran amb els fons europeus Next Generation.

La intenció, segons el consistori, és canviar completament la imatge de l’actual mercat. Així es preveu crear espais per fer degustació, un espai polivalent d’autoconsum, un nou bar i una aula gastronòmica. Tal com ha explicat Lara Torres, les obres han de convertir el mercat municipal en un mercat més actual sense “perdre l’essència”, però convertint-se en una “pol d’atracció turístic”.

Foto: Mercat Municipal Lloret de Mar

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit