Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’agència Europea del Medicament comença l’avaluació de la vacuna d’Hipra contra la covid


L’Agència Europea del Medicament (EMA per les seves sigles en anglès) ha començat el procés d’avaluació de la vacuna de la farmacèutica selvatana Hipra contra la covid-19. En un comunicat, el regulador europeu apunta que inicia l’estudi dels resultats preliminars de les proves de laboratori i clíniques en adults, que apunten que la vacuna és “efectiva” contra el virus i les seves variants, inclosa l’òmicron. L’organisme regulador europeu diu que ara per ara no pot estimar quan es pronunciarà sobre l’autorització del producte.

L’EMA apunta que la vacuna d’Hipra té l’objectiu de ser administrada com a dosi de reforç. El vaccí de l’empresa amb seu a Amer es basa en dues proteïnes, una corresponent a la variant alfa i una segona a la beta. Totes dues s’uneixen formant una estructura única anomenada dímer i que està acompanyada d’un adjuvant que incrementa la resposta immunològica.

Aquesta combinació és capaç de generar una resposta contra una de les proteïnes del SARS-CoV-2, la S. Aquesta plataforma, tot i que expressa proteïnes de dues variants diferents, és la mateixa que s’ha fet servir per a la vacuna Novavax, autoritzada al desembre.

Foto: Assaig vacuna Hipra (ACN)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit