Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’aeroport de Girona registra 224.486 passatgers al juny


L’aeroport de Girona ha registrat 224.486 passatgers durant el mes de juny. Aquesta xifra és pràcticament el mateix volum de persones que hi han passat entre el gener i el maig d’aquest any. Això fa que durant el primer semestre la terminal gironina fregui el mig milió de passatgers (493.005). Això suposa un 2,8% menys que l’any passat.

L’aeroport de Girona s’ha quedat a les portes del mig milió de passatgers el primer semestre del 2023, després que aquest mes de juny hagi estat un bon mes en comparació amb la resta de l’any. Al llarg del juny 224.486 han trepitjat la terminal gironina, mentre que en els cinc mesos restants n’hi van haver 268.519.

Malgrat tot, el nombre de passatgers d’aquest juny encara queda lluny del volum de persones que hi havia abans de la pandèmia. El 2019 l’aeroport va sumar un 18,1% més de passatgers que els registrats el juny d’aquest 2023.

Més operacions

El principal motiu del creixement d’usuaris aquest juny és l’increment de vols per part de les companyies aèries durant els mesos d’estiu. Des d’aquest juny, Ryanair ja té dos avions que fan base a les pistes de Vilobí d’Onyar i actualment hi ha 29 rutes en actiu. Això ha fet que el nombre d’operacions passi de les 1.559 que hi havia el mes de maig a les 2.320 d’aquest juny. El nombre d’aterratges i enlairaments és pràcticament el mateix que l’any passat i relativament superior al que hi havia abans de la pandèmia.

En nombre de companyies, Ryanair ha transportat 169.122 persones, que és pràcticament el doble de les que van agafar aquesta aerolínia a Girona el mes de maig. Per altra banda, 18.946 persones han viatjat amb Jet2, la companyia de baix cost que connecta amb el Regne Unit i que, sobretot, ven paquets turístics tancats. Per altra banda, Transavia ha comptat amb 16.352 passatgers, una xifra similar a la del mes anterior (15.159).

De cara al juliol es preveu un increment en nombre de passatgers i també d’operacions respecte aquest mes de juny. El motiu és que al llarg d’aquest mes s’acabaran de posar en funcionament les 38 rutes que les companyies havien programat a principis de temporada a Girona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit