test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’acusat d’escanyar la dona a Lloret s’enfronta a 20 anys de presó


L’acusat d’escanyar la dona al domicili familiar de Lloret de Mar el 8 de novembre del 2020 ha afirmat que la va matar perquè va entrar “en pànic” durant una discussió. El processat ha relatat al judici que la víctima se li va apropar “cridant” i amenaçant-lo de mort. Segons l’acusat, per “tranquil·litzar-la” la va subjectar amb força pels braços, fins que van caure tots dos a terra. Durant la batussa, ha afirmat que va perdre el món de vista i, no sap com, la va acabar asfixiant subjectant-la pel coll amb les dues mans. L’acusat s’enfronta a 20 anys de presó.

El judici, que es fa amb jurat popular, va començar divendres a la secció quarta de l’Audiència de Girona i s’ha reprès aquest dilluns amb la declaració de l’acusat. El processat ha explicat que va mantenir una relació de parella amb la víctima durant 25 anys, amb 10 de casats.

L’any 2020, feia aproximadament un any que havien reprès la relació. Segons ha declarat, havien estat un temps separats i ell havia estat amb una altra dona. De fet, ha afirmat que la víctima sentia “molta gelosia” per això i que li recriminava constantment que hagués tingut la relació extramatrimonial.

L’acusat va “perdre el món de vista”

El processat ha exposat que el vespre del 8 de novembre estava assegut al sofà del domicili familiar i la víctima s’havia anat a estirar una estona. Cap a les nou del vespre, i de manera sobtada, la dona va sortir de l’habitació i se li va abraonar “cridant i amenaçant”. “Deia que em volia assassinar”, ha explicat. Segons el processat, la víctima l’intentava agredir i li estirava els cabells.

“Vam forcejar i, per tranquil·litzar-la, la vaig agafar pels canells”, ha afegit l’acusat. Durant la batussa, van caure a terra. El processat ha dit que tot va anar “molt ràpid”, que va “entrar en pànic”, va perdre el món de vista i no sap ben bé en quin moment la va acabar agafant pel coll i la va escanyar.

“No em podia creure que hagués mort”, ha exposat l’acusat. De fet, ha afirmat que va estar “entre deu i quinze minuts” quiet, esperant que la víctima “despertés”. “Pensava que estava inconscient”, ha dit. Després d’això, li va tancar els ulls a la dona i va tapar el cos amb una manta.

Va passar la nit al domicili, pensant amb suïcidar-se i escrivint unes notes per als dos fills de la dona. Finalment, i quan ja era de dia, va sortir a passejar el gos, va preparar una maleta i va anar fins a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar, on va confessar que havia matat la seva dona i va entregar les claus del pis perquè poguessin entrar.

L’acusat ha afirmat que està “molt penedit”.

20 anys de presó

El fiscal l’acusa d’un delicte homicidi amb les circumstàncies agreujants de parentiu, abús de superioritat i aprofitament de lloc i l’atenuant de confessió. Així, sol·licita 14 anys i 9 mesos de presó. L’acusació popular, en nom de l’Ajuntament de Lloret de Mar, considera que la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se i demana 20 anys de presó per assassinat.

La defensa recull la versió que el processat ha mantingut des del moment de confessar els fets i demana un màxim de 10 anys de presó per homicidi amb l’agreujant de parentiu i les atenuants molt qualificades de confessió i reparació del dany i l’atenuant simple de legítima defensa.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit