Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’acusat de violar la neboda de 14 a Caldes s’enfronta a 12 anys de presó


L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un acusat que s’enfronta a 12 anys de presó per abusar sexualment de la neboda de 14 a Caldes de Malavella la matinada del 22 d’agost del 2016.

La víctima, que actualment és major d’edat, ha declarat que pràcticament no tenia relació amb el seu oncle, germà de la mare, fins que l’any 2016 va venir a viure al país. Segons ha relatat, des del primer moment va tenir recels cap a ell perquè notava que la mirava de manera inadequada. No ho va dir perquè pensava que no la creurien i perquè la família havia fet esforços per aconseguir portar-lo al país.

La noia ha exposat que la nit del 21 al 22 d’agost del 2016 l’home es va quedar a dormir a casa seva, a Caldes de Malavella. Ella se’n va anar a dormir a una habitació. De matinada, es va despertar amb l’home sobre seu. “Em va tapar la boca i em va començar a menjar el cap”, ha dit al judici. Segons ha explicat, li va dir que no expliqués res perquè els seus familiars no la creurien i també la va amenaçar amb fer mal als seus pares. Va ser aleshores quan li va abaixar la roba i la va penetrar.

La víctima ha dit que després de perpetrar l’atac, el seu oncle se’n va anar a dormir al sofà. Poc després dels fets, ella va anar a despertar els seus pares i els hi va explicar. En aquell moment, la menor tenia 14 anys. Segons ha declarat, d’entrada la seva mare no la va creure i ha dit que era perquè tenien mala relació i li deia mentides “sovint”.

Van anar primer al CAP de Cassà de la Selva i, després, a l’hospital Santa Caterina de Salt on li van fer l’exploració. Els forenses no van apreciar lesions externes però van prendre mostres de la vagina per enviar a analitzar. Els facultatius han declarat que en un dels hisops van detectar una imatge “compatible amb el cap d’un espermatozou”. L’anàlisi detallat va detectar a les mostres ADN compatible amb el de l’acusat, tot i que no s’ha pogut determinar que fos líquid seminal.

“Menteix”

El processat, que ha declarat al final del judici i responent a les preguntes del seu advocat, Samuel García-Quintas, ha negat els fets. “Soc innocent. Mai dels mais he intentat fer-li res a la meva neboda”, ha dit. L’acusat sosté que la noia va “mentir” per la mala relació que tenia amb la mare, que l’amenaçava amb dur-la a un internat per mal comportament.

La mare de la víctima ha confirmat que, quan era menor, la noia solia mentir i es va arribar a inventar un intent de segrest. La dona també ha reconegut que va dir als Mossos d’Esquadra i al jutjat d’instrucció que no es creia els presumptes abusos. Ara, però, aquest recel inicial no existeix i ha assegurat que no ha tornat a tenir relació amb el seu germà arran dels fets i que la víctima pateix seqüeles emocionals.

El processat no ha donat cap explicació a per què han detectat ADN compatible amb el seu a la seva neboda. La defensa ha apuntat, durant l’interrogatori als perits, que es podria tractar d’una transferència no relacionada amb el suposat abús sexual.

L’acusat, a més, ha explicat que no ha pogut regularitzar la seva situació administrativa al país perquè té el passaport retingut per aquesta causa des del 2020. A més, ha al·legat que, en cas d’expulsió, la seva vida corre perill al seu país d’origen perquè un fill seu va morir assassinat i ell està amenaçat de mort.

La fiscalia i l’acusació particular demanen 12 anys de presó

La fiscalia i l’acusació particular, en nom de la Generalitat, l’acusen d’un delicte d’abús sexual a menor de 16 anys amb accés carnal. Així, demanen 12 anys de presó. També sol·liciten que, un cop complertes tres quartes parts de la condemna o quan el processat pugui accedir al tercer grau, l’expulsin del país amb la prohibició de tornar durant un termini de 10 anys. En concepte de responsabilitat civil, volen que indemnitzi la víctima amb 8.000 euros.La defensa demana l’absolució.

El judici, que s’ha fet a la secció tercera de l’Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.

Foto: Marina López // ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit