Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’ACA vol habilitar un punt de control del cabal del riu Brugent al seu pas per Amer

L'estació d'Amer tindrà una amplada total de més de 30 metres i està pressupostada en més de 585.000 euros


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació els contractes per habilitar dos punts de control de cabals. Un dels punts de control seria al riu Brugent a l’altura d’Amer. L’altre, serà al riu Cardener a l’altura de Castellgalí, al Bages. Ambdues actuacions suposen una inversió superior als 1,4 MEUR.

L’estació d’aforament del riu Brugent, a Amer, estarà ubicada abans de la confluència amb el riu Ter. Així, segons informa l’ACA, la construcció es farà sota l’estructura del Pont de Santa Brígida. L’estació tindrà una amplada total de més de 30 metres i està pressupostada en més de 585.000 euros. Disposarà d’un connector fluvial per facilitar el pas de peixos i permetrà conèixer els cabals aportats pel Brugent al Ter.

Actualment, l’ACA disposa d’una xarxa de control automàtica de més de 190 punts en embassaments, aforaments en rius i canals, estacions de qualitat i piezòmetres per controlar l’estat dels recursos hídrics. Amb aquests dos nous punts que es volen habilitar, l’ACA controlaria el cabal que circula de manera habitual per aquests dos rius i, també, les possibles avingudes que poguessin tenir.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit