Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’ACA preveu invertir 20 MEUR per millorar la conca de Tordera


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha presentat als municipis de la conca de la Tordera diverses propostes de millora previstes dins del pla de gestió de motes del tram final de la conca del riu Tordera. La inversió total s’apropa als 20 milions d’euros amb l’objectiu d’incrementar la capacitat hidràulica i millorar la qualitat de l’ecosistema fluvial. Això implica diverses actuacions a Blanes, Malgrat de Mar i Palafolls.

Durant l’octubre del 2019 i amb el temporal Glòria del 2020, la zona de la conca del riu Tordera va patir importants desbordaments. Arran d’això, s’hi han identificat cinc trams amb risc d’inundació alt.

Les mesures previstes es faran a Blanes, Malgrat de Mar i Palafolls. La primera serà la reordenació de les motes en el tram final del riu, als termes de Malgrat i Blanes. Es preveu l’ampliació de la llera i la creació de noves motes de 2 metres d’alçada i 3 metres d’amplada. La segona mesura prevista es farà al municipi de Palafolls. Consistirà en el recreixement de la mota del marge dret, entre el pont de la carretera B-682 i el pont del ferrocarril, per evitar el desbordament del riu.

Es preveu una tercera mesura a la zona del Rec Viver que permetrà un millor drenatge de l’hemidelta i de tot el cabal provinent dels trams superiors que no discorren per la llera central.

Amb aquestes actuacions, i si es produïssin avingudes en un període de cent anys, es calcula que els danys podrien reduir-se a un terç respecte els actuals.

L’ACA també preveu destinar 3,1 milions d’euros en diverses actuacions complementàries de restauració fluvial en diversos punts de la conca de Tordera. Serà en àmbits com les rieres d’Arbúcies i la Pineda o la riera de Santa Coloma i el riu Tordera.


Imatge: Presentació de les mesures als municipis. Foto: ACN

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit