Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’ACA construirà una mota a la Tordera per reduir el risc d’inundacions i protegir la dessalinitzadora


L’Agència Catalana de l’Aigua construirà una mota al tram del riu Tordera que passa pel costat de la dessalinitzadora, al terme municipal de Palafolls, amb l’objectiu de reduir l’impacte d’inundacions com les del temporal Glòria a la zona agrícola i la dessalinitzadora. Tindrà una longitud de 700 metres i la inversió serà de mig milió d’euros finançats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en un 75% i la resta a càrrec d’Aigües Ter-Llobregat. L’actuació s’emmarca dins el Pla de Gestió de Motes de la Tordera.

El director de l’ACA, Samuel Reyes, ha explicat aquest dimarts en una visita al territori que “no hi ha alternatives possibles”. Reyes també ha dit que en paral·lel s’estan mantenint converses amb els Ajuntaments de Blanes i Malgrat per concretar la resta d’actuacions a la desembocadura de la Tordera. D’aquestes en destaca l’ampliació de la dessalinitzadora de Blanes, amb un pressupost de 250 milions per als propers anys. L’obra permetrà incrementar la disponibilitat d’aigua en els pròxims anys. Concretament, la dessalinitzadora multiplicarà per quatre la seva capacitat actual, passant dels 20 als 80 hectòmetres cúbics.

La planta de la Tordera dona servei a l’Alt Maresme i la Costa Brava Sud, així com a les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Reyes ha aprofitat per demanar a la població que redueixi el consum d’aigua “per solidaritat” davant l’etapa de sequera que viu el país.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit