test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La vaga de Ryanair cancel·la un únic vol a l’aeroport de Girona en la seva primera jornada


La vaga de tripulants de cabina de Ryanair, convocada pels sindicats USOC i Sitcpla per aquest cap de setmana llarg de Sant Joan i el següent, ha començat aquest divendres simultàniament a totes les bases de la companyia a Espanya. A l’aeroport de Girona, on estava previst garantir el 53% dels vols, només se’n cancel·larà un amb destí a Brussel·les dels quinze programats.

Pau Ibarzabal, membre de l’executiva del sindicat USOC, lamenta que la companyia no ha respectat els serveis mínims i no s’ha pogut “exercir el dret a vaga, que és constitucional”. Només els tripulants de cabina que no havien de treballar o que estan de guàrdia s’han pogut personar a la terminal per reclamar un nou conveni i exigir a l’empresa que compleixi la legislació vigent.

Demanen que la companyia “es torni a asseure amb els sindicats” per pactar un conveni “digne i d’acord amb les lleis d’Espanya”. Després de mesos de negociacions, Ryanair ha abandonat les converses, després d’establir un acord amb un altre sindicat que no té representació dins el col·lectiu de tripulants de cabina de la companyia. A més, segons explica Ibarzabal, aquest conveni “només contempla uns punts que ja s’havien guanyat des d’USOC i Sitcpla”.

Per la vaga, el Ministeri de Treball va fixar serveis mínims amb una forquilla d’entre el 36% i el 80%, en funció de la distància i el transport alternatiu de cada aeroport. Uns topalls que des dels sindicats consideren “abusius”. Segons detallen els sindicats convocants d’aquesta vaga, la companyia irlandesa, “s’ha saltat els serveis mínims i ha garantit el 100% dels vols” convocant la totalitat dels seus empleats a cobrir aquests serveis mínims.

Foto: Ariadna Reche/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit