Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La sinistralitat laboral al Maresme ha disminuït aquest 2023

Dues persones van perdre la vida en un accident laboral el 2023


El Maresme ha registrat un “lleuger” descens de la sinistralitat laboral aquest 2023. Així ho apunta l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal. El 2023 va registrar 7.310 accidents laborals, un 0,7% menys que al 2022.

Ara bé, la tendència és desigual en diferents àmbits. Per sexes, els accidents patits per dones baixen mentre que augmenten entre homes. També canvia segons el lloc on s’ha produït el sinistre: es redueix la sinistralitat en jornada laboral, però s’incrementa in itinere, és a dir, en el trajecte d’anada o tornada de la feina.

En xifres, 6.647 accidents, el 91%, es van produir en jornada laboral, la resta, 663, van ser in itinere. Segons apunten des del Consell Comarcal del Maresme, pràcticament el 50% de les persones accidentades en jornada laboral van haver de cursar baixa. Ara bé, l’ens assenyala que el 99,17% van tenir un diagnòstic lleu de les ferides. Tot i això, dues persones treballadores van perdre la vida el 2023, una persona menys que l’any 2022.

La sinistralitat laboral al Maresme se situa per sota de la mitjana provincial i catalana tan pel que fa als accidents en jornada laboral sense baixa com en in itinere. Segons el Consell Comarcal, per aquells accidents en jornada laboral amb baixa l’índex de la comarca és major al de la província i menor al del conjunt de Catalunya. D’altra banda, per sectors, l’índex més elevat s’ha registrat en el sector primari en tot tres tipus d’accidents. El més baix en els serveis, també en tots tres casos.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit