Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Selva, una de les comarques que recicla menys de Girona


La Selva és una de les comarques gironines amb les xifres més baixes de reciclatge. Una xifra que es contraposen al total de la província de Girona, que ha pujat el percentatge de residus reciclats segons mostra l’índex de recollida selectiva de les comarques gironines de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). Tot i la pujada, el total de la província encara queda per sota del llindar que fixa la Unió Europea. De fet, l’ens europeu va marcar que s’havia d’arribar al 50% de residus reciclats per al 2020.

Si bé respecte al 2021 l’índex de recollida selectiva ha pujat més d’un punt – fa dos anys era del 46,39% -, l’augment de reciclatge de residus no és homogeni a la demarcació. El Gironès i la Garrotxa són al capdavant amb un 53,53% i un 52,44%, respectivament, de residus reciclats. A la cua queden l’Alt Empordà i la Selva amb un 44,49% i un 43,48%.

Durant la presentació de l’informe, el director de l’ARC, Isaac Peraire, ha instat a municipis com Blanes o Lloret de Mar que “facin els deures”. El director de l’ARC ha apuntat que cal que apostin per implantar “sistemes eficients de recollida selectiva”. Per Peraire, “no és excusa” ser població de costa, perquè també es poden implantar sistemes eficients que involucrin el turista a l’hora de gestionar les deixalles que genera.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit