Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Selva no es recuperarà de l’impacte de la pandèmia fins el 2023


La comarca de la Selva no es recuperarà de l’impacte de la pandèmia en l’economia fins el 2023. Altres comarques gironines com el Gironès, el Pla de l’Estany o la Garrotxa ja han superat la ferida de la pandèmia pel pes de la indústria en les seves economies. No és el cas de la Selva, per la forta dependència del turisme i els serveis. Són les principals conclusions de l’anuari del BBVA, que s’ha presentat aquest dimarts.

L’autor de l’estudi, l’economista Josep Oliver, admet que arran de la inflació l’economia gironina es frenarà en els propers mesos, però es resisteix a parlar de recessió. Perquè a diferència de crisis anteriors, ara no es destrueix ocupació. “La inflació és evident que resta; però sobretot, allò que ho fa és l’atur”, afirma.

L’anuari econòmic que anualment publica el BBVA analitza el creixement a partir del Valor Afegit Brut (VAB), un indicador que mesura la riquesa generada. Segons aquest índex, l’any passat les comarques gironines van créixer un 6,9%, per sobre la mitjana catalana (5,8%). Tot i aquest augment, però, la demarcació encara no va deixar enrere els estralls de la covid, perquè només durant el 2020 la contracció va ser tan forta que el VAB del territori va arribar a caure fins a un -14,4%.

Foto: Sa Palomera (Blanes) és una de les icones turístiques de la Costa Brava Sud

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit