test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Selva, la segona comarca gironina que més donacions de sang va fer el 2021


La Selva és una de les comarques més actives en donacions de sang de les comarques gironines. Així ho ha posat de manifest el Banc de Sang i Teixits a la 40a Trobada de Delegats de l’Associació de Donants de Sang de la Selva que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Blanes. Amb dades del 2021, del total de 31.572 bosses de sang recollides, 5.436 provenien de la comarca de la Selva. Aquestes xifres situen la comarca de la Selva com el segon territori de la demarcació amb més donancions, només per darrere del Gironès que va comptar amb un total de 11.867 bosses. En aquesta darrera xifra s’inclouen les donacions de l’Hospital Josep Trueta.

A la trobada els assistents han posat de manifest que durant la pandèmia, la major dificultat ha estat en trobar locals adequats per seguir fent donacions reunint les mesures de seguretat covid. Tot i la situació pandèmica, l’any passat van augmentar tant les jornades de donació de sang com el nombre de donacions efectuades respecte el 2020.

Durant l’acte també s’han lliurat els reconeixements a les persones que han treballat en l’àmbit de la promoció de la donació de  sang, i ara deixen pas a noves persones perquè s’encarreguin de continuar amb aquesta tasca. Han recollit els seus reconeixements Josefina Canaleta Solanells, de Blanes, i Josep Llopart Mercaders, de Fogars de la Selva. També s’han entregat a títol pòstum per a Josep Mateu Avellana, d’Hostalric, recollit per la seva vídua.

Foto: Ajuntament de Blanes

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit