test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Selva i el Maresme es preparen pel Gran Recapte


L’última setmana de novembre se celebrarà la 15a edició del Gran Recapte, la campanya solidària del Banc dels Aliments. Ara bé, des de l’entitat assenyalen que enguany, a tot Catalunya, fan falta uns 21.000 voluntaris. De fet, la comarca del Maresme preveu necessitar 1.200 voluntaris o voluntàries pel Gran Recapte.

Com ja es va fer l’any passat, a la campanya d’enguany es recaptarà tant aliments com donacions econòmiques. En el cas de les donacions, l’import total que es reculli es destinarà a la compra de queviures. Des del Banc dels Aliments assenyalen que aquest any les donacions “són més necessàries que mai”. D’una banda, subratllen que la pujada dels preus limita la capacitat de l’entitat per comprar menjar i distribuir-lo. A més, per altra part, també fan èmfasi que, amb el canvi de model previst del programa d’entrega d’aliments de la Unió Europea, 200.000 persones poden deixar de rebre ajuda alimentària a Catalunya.

El Gran Recapte al Maresme

L’any passat, al Maresme es van repartir gairebé 1,5 milions de quilograms d’aliments entre 12.691 persones. A cada persona atesa, doncs, se li van entregar 9,4 kg de menjar. Ara bé, en el transcurs d’aquest 2023, l’entitat ha repartit 7,5 kg de menjar al mes a cada persona atesa arran de la pujada dels preus.

El Gran Recapte a la Selva
Al recapte de l’any passat, a la Selva, es van recollir 34.728 quilos de menjar. Aquests els van distribuir directament les entitats de les poblacions on es va fer recapte. Enguany, segons expliquen des de la delegació del Banc dels Aliments de Girona, un total de 17 poblacions selvatanes ja han confirmat la seva participació al Gran Recapte.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit