Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Selva comença el projecte ‘Cultura i transformació digital’


El Consell Comarcal de la Selva ha presentat el projecte ‘Cultura i transformació digital, eines i recursos per al sector cultural- creatiu’. Segons explica Anna Rocasalva, tècnica del projecte Selva Cultura del Consell Comarcal, el projecte “surt de la idea d’apropar les eines de tramsformació digitals que hi ha actualment al sector cultural i creatiu” de la comarca de la Selva.

‘Cultura i transformació digital’ és un projecte que s’inclou dins de les jornades ‘Connectem Al Núvol’. Així, aquest és un espai dissenyat per afavorir la coneixença mútua entre personnes que volen incorporar en la seva pràctica nocions i eines del món digital.

Aquest programa, que s’impulsarà d’abril a juny, vol incorporar eines que donin resposta a les dificultats de transformació digital a les que fa front el sector cultural-creatiu. De fet, Rocacalva destaca que la Selva és un territori rural fora del circuit habitual d’espais de formals d’innovació digital i tecnològica, fet que pot dificultar encara més el procés de digitalització. “El projecte és per apropar aquestes eines en un territori rural on el talent ja hi és”, diu la tècnica.

Un projecte amb dues potes principals

Rocasalva explica que el programa ‘Cultura i transformació digital’ té dues potes prinicpals. D’una banda, l’itinerari formatiu, amb diferents professionals que el mentoregen; i, de l’altra, tres laboratoris de cocreació.

“El programa té dues potes principals. Per un costat, hi ha un itinerari formatiu i, per l’altre, hi ha uns laboratoris de cocreació. A l’itinerari formatiu tindrem diferents professionals que acompanyaran en un seguit d’actuacions diferents. Des de tallers, trobades, networking o visites a projectes, fins a formacions en línia o formacions presencials, que comencen ara i s’intensifiquen durant tot el mes de maig. La segona pota del projecete són els laboratoris de cocreació. Aquí el que fem és que impulsem tres laboratoris participatius a Sant Hilari, Amer i Maçanet de la Selva. Aquests estan oberts a tothom i es treballaran diferents eines de creació basades en la intel·ligència artificial per la creació de mappings.”

El programa ‘Cultura i transformació digital’ estigui obert a tothom. Ara bé, Rocasalva destaca que està més destinat a “persones vinculades a l’àmbit artístic o al sector cultural”.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit