test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Selva celebra la tercera edició del projecte Patis Artístics


Els patis dels centres escolars de la comarca de la Selva tornaran a omplir-se d’art. L’Oficina Jove del Consell Comarcal ha posat en marxa la tercera edició del projecte Patis Artístics. Aquesta iniciativa té l’objectiu d’acostar la cultura als i a les joves de 12 a 18 anys a través d’espectacles de petit format durant les hores del pati dels centres d’educació secundària.

A la primera edició es van dur a terme un total de 19 actuacions en 17 instituts de la Selva. En aquestes hi van participar 10 artistes joves que van combinar propostes de circ, teatre, música, màgia i dansa. Per l’edició del 2023 es van incorporar nous joves artistes de la comarca presentats en el Catàleg d’artistes joves participants 2023. A més la segona edició va tenir la novetat que alguns municipis van iniciar la segona fase del projecte: la creació de comissions formades per joves, professionals de joventut i altres agents del municipi. Així, es van obrir espais a la creació artística per part del jovent, ja fos en el marc de l’institut o d’altres equipaments municipals.

Una tercera edició de continuïtat, però amb novetats

Per l’edició d’aquest 2024, la tercera del projecte, es vol seguir promovent les accions que encaixen a la segona fase, a banda de les actuacions als patis. En aquest sentit, una de les novetats d’aquest any és que en els municipis que apostin per aquesta segona fase, farà alguna actuació en un espai municipal fora dels instituts.

Cada any s’ha ofert un total de 20 actuacions en els diversos instituts de la comarca. En total hi participen uns 10 artistes joves que són els encarregats dels espectacles. Aquest curs són 9 artistes. Aquests combinen propostes de circ, teatre, música, màgia i dansa que s’han presentat en el Catàleg d’artistes joves participants 2024.

La primera actuació d’aquest 2024 serà a l’institut de Tossa de Mar amb l’espectacle de dansa urbana de Like a dream.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit