Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La qualitat de l’aigua de les platges de la Selva i l’Alt Maresme és “excel·lent”, segons l’ACA

Les platges del Baix Maresme, en canvi, tindrien alteracions de la qualitat microbiològica de l'aigua


Les platges de la Selva i l’Alt Maresme gaudeixen d’aigües amb una qualitat bona. Així ho determinen els resultats de l’anàlisi que ha fet l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fet amb controls arreu del litoral de Catalunya durant el mes de juny.

Com cada any, l’ACA fa el control de la qualitat de l’aigua a les platges i, també, de les zones de bany interior de Catalunya. La majoria d’aquestes s’analitzen des del 1990. Les aigües són analitzades de manera periòdica, tenint en compte la mateixa naturalesa dels corrents marítims que poden arrossegar i moure elements contaminants amb certa fluïdesa. Per aquest motiu, es realitzen controls periòdics que actualitzen els resultats, i que es
podran consultar en detall als mòduls de socorrisme dels diferents trams.

Aquest any, la temporada de bany ha començat l’1 de juliol i s’allargarà fins al 30 de setembre. Durant aquest període es farà el control de la qualitat i la salubritat de les aigües de bany per part de l’ACA.

El Baix Maresme, aigües que podrien tenir alteracions de la qualitat

Des de la Cala Salionç, a Tossa de Mar, i fins a la Platja de les Barques, de Sant Andreu de Llavaneres, les platges presenten bones condicions. En aquest tram s’hi concentren prop d’una quarantena de zones de bany amb l’indicatiu de qualitat de color verd.

Ara bé, des de la Platja de Sant Simó, de Mataró, fins a la Platja de les Roques de Montgat, les platges tenen un indicatiu taronja de precaució pel que fa a la qualitat de l’aigua. En data d’aquest 2 de juliol, l’ACA indica que en aquesta dotzena de platges podria haver-hi una alteració de la qualitat microbiològica de l’aigua. Així, determina que “no es pot garantir que les aigües siguin aptes per al bany”. Amb tot, doncs, recomana evitar el bany a prop d’aigües dolces, com rius, i seguir les indicacions de la bandera de seguretat de la platja.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit