Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La població de Mataró creix després de dos anys de descens


La població de Mataró creix trencant la dinàmica de descens i l’estancament registrada durant els últims dos anys. Segons les dades del darrer Estudi de Població, Mataró té 129.892 habitants empadronats, 890 més que l’any anterior. Tot i això, el saldo natural ha sigut negatiu.

L’Estudi de Població de Mataró també recull els saldos natural i migratori segons la nacionalitat. Pel que fa a la població de nacionalitat espanyola, els saldos són negatius; -289 i -640 habitants. En canvi, en la població de nacionalitat estrangera, els saldos natural i migratori són positius, +213 i +1.620 habitants. Així doncs, segons expliquen des de l’Ajuntament de Mataró, és el saldo natural i migratori positiu de la població de nacionalitat estrangera el que explica l’increment de població.

Pel que fa als barris de la ciutat, dos dels onze que hi ha no han vist augmentar la població en el darrer any. Aquests són La Llàntia i Peramàs, que, de fet, han disminuït la població en 25 i 4 habitants, respectivament. D’altra banda, els barris que més han augmentat la població han sigut Rocafonda, amb 199 habitants; Eixample, amb 179; Cerdanyola, amb 150; i, Pla d’en Boet, amb 129 habitants.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit