Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La plataforma Preservem el Litoral del Maresme insisteix en la creació de la Taula per la Gestió del Litoral

Apunten que cal "desplegar un projecte participatiu ambiciós, amb rigor i transparència" per revertir el "precari estat del litoral del Maresme"


La plataforma Preservem el Litoral del Maresme ha insistit en la creació de la Taula per la Gestió del Litoral de la comarca. En un comunicat emès dilluns, i que arriba després que el Consell Comarcal del Maresme hagi començat les reunions amb diferents alcaldes per elaborar una estratègia conjunta de gestió del litoral, la Plataforma insta a buscar solucions per revertir el “precari estat del litoral del Maresme”.

Des de la Plataforma recorden que fa 10 anys ja van proposar crear aquesta Taula per elaborar una nova proposta de gestió del litoral maresmenc amb la participació d’experts i de totes les parts implicades. Aquesta proposta, assenyalen, va rebre el suport d’una desena de municipis, en el seu moment. Van ser Premià de Mar, El Masnou, Mataró, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera, Vilassar de Mar, Malgrat de Mar i Canet de Mar.

Ara bé, Preservem el Litoral del Maresme critica que “deu anys més tard seguim al mateix lloc, en plena emergència climàtica i amb tota la feina per fer”.

“Abordar la problemàtica tenint en compte les directives”

En el mateix text, la Plataforma també insta al Consell Comarcal del Maresme que proposi als alcaldes de la comarca i a les administracions “abordar la problemàtica del litoral tenint en compte un seguit de directives, normes i lleis”. Entre aquestes enumera el Protocol Europeu de Gestió de Zones Costaneres del Mediterrani, la Llei de Ports 10/2019 i la Llei de Protecció i Ordenació del Litoral 8/2020.

Preservem el Litoral del Maresme recorda que l’Estrategia de Actuación en el Maresme que es va impulsar des del Ministeri l’any 2014 era una “proposta extemporània i faraònica, contrària a la legislació europea”. Amb tot, la Plataforma recull que aquesta estratègia proposava una inversió de 50 MEUR, dragatges massius, la creació d’una platja contínua de 60 metres  d’amplada i la construcció d’una trentena d’espigons. Tot plegat, apunten, sense “cap mena d’estudi d’impacte mediambiental”.

Amb tot, la Plataforma Preservem el Litoral del Maresme conclou que “cal estar a l’altura de les circumstàncies”. Així, insta a “desplegar un projecte participatiu ambiciós, amb rigor i transparència” per resoldre aquesta problemàtica.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit