Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Pirotècnia Valenciana guanya el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava


L’espectacle de la Pirotècnia Valenciana del passat diumenge ha estat el guanyador del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, els popularment coneguts com a Focs de Blanes. És el segon any consecutiu que la Pirotècnia Valenciana guanya el concurs, donat que també ho va fer el 2019, quan es va celebrar la darrera edició del concurs, abans de la pandèmia. La Pirotècnia del Mediterrani ha quedat en segon lloc. El veredicte s’ha donat a conèixer aquest dimecres al vespre en un acte públic al Teatre de Blanes.

La Pirotècnia Valenciana rebrà 6.000 euros pel primer premi, així com dos contractes: participar l’any vinent de nou al concurs de Blanes i tancar la Festa Major de Lloret al 2023. D’igual manera, l’empresa també rebrà el Trofeu Vila de Blanes, que li serà lliurat a l’inici del proper cicle festiu, en l’acte oficial del Pregó d’inici de la Festa Major de Santa Anna 2023.

El jurat, format per experts i un jurat popular, valora cinc aspectes: la riquesa i varietat de colors, el ritme de llançament, la originalitat i novetat dels efectes, si el foc aquàtic s’ha disparat als dos costats de Sa Palomera, i l’aprofitament de l’espai natural de l’entorn en la zona de dispar.

Per altra part, la Pirotècnia del Mediterrani ha estat sancionada amb un 3% de l’import econòmic donat que el jurat ha comprovat que l’espectacle no va arribar als 18 minuts, el mínim que marquen les bases.

El concurs d’enguany ha comptat amb un pressupost de 172.000 euros, 42.000 euros més en relació a l’anterior edició celebrada al 2019. D’aquests, 120.000 euros han estat pels dispars de les cinc pirotècnies (cadascuna percep 24.000 euros); 44.000 euros són per despeses d’organització; i 8.000 euros per als premis del concurs.

Foto: Aj. Blanes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit