Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La pirotècnia italiana Poleggi enceta els Focs de Blanes 2023


La pirotècnia italiana Poleggi ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida aquest divendres a la nit del 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici. Milers de persones han gaudit de l’inici de l’espectacle dels Focs de Blanes 2023 amb la pirotècnia que el 2019 va quedar en tercera posició del concurs. Aquest dissabte és el torn de la Pirotècnia Josman de Cambeo (Ourense) i diumenge el concurs s’aturarà un dia per no coincidir amb les eleccions generals. El certamen es reprendrà dilluns amb la Pirotècnia Valenciana, que va guanyar les dues anteriors edicions, la del 2022 i la del 2019. Dimarts actuarà la francesa ‘Mille et une Étoiles’ de Perpignan, que debuta al concurs.

Dimecres vinent, l’encarregada de clausurar els Focs de Blanes 2023 serà la Pirotècnia Martí de Borriana (Castelló). Un municipi amb qui recentment s’ha solidaritzat l’Ajuntament de Blanes per la censura que ha patit la seva Biblioteca Municipal amb el veto a cinc revistes en català.

Pirotècnia vagi ‘in crescendo’

Quique Pérez, membre de la Comissió Tècnica del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava des de fa dècades, ha detallat en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que el tret de sortida ha estat “molt emocionant” i que “el públic ha omplert tota la platja i el poble de Blanes”. Pérez ha dit que esperen que els focs programats en els pròxims dies vagin “in crescendo” i que “la gent pugui gaudir del poble i de les festes” que han preparat.

Gran impacte econòmic per Blanes

L’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, ha explicat que la festa major i el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava són els atractius més grans que té el municipi i que això té un gran impacte econòmic per la ciutat. “Estem en l’època de major contractació, en plena temporada alta, i les plantilles s’han de reforçar encara més aquests dies”, ha destacat tot afegint que aquests dies “les terrasses i els negocis estan plens” i que “és molt difícil tenir taula en qualsevol restaurant”.

“Esperem que continuï així i que tot funcioni correctament”, ha dit esperançat tot afegint que podran fer balanç de l’impacte econòmic d’aquestes dates “quan passi l’estiu”.

Foto: Aj. Blanes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit