Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La pacificació de l’N-II al Maresme costarà 60MEUR


El Departament de Polítiques Digitals i Territori invertirà 60 milions d’euros en la pacificació de l’N-II al Maresme. El projecte comença ara, després d’anys de reivindicacions del territori. Un dels principals motius que ara arrenqui el projecte és l’alliberament dels peatges de l’autopista C-32 i, com a conseqüència, el traspàs del trànsit.

L’anunci de l’inici del projecte l’ha fet el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín. Ara bé, des del Govern no s’aventuren a donar dates d’execució concretes. Mentre que al tram del Baix Maresme, el projecte de pacificació ja està adjudicat, a l’Alt Maresme tot just s’ha licitat.

Gavín també ha apuntat que durant el transcurs d’aquest projecte és molt important que tots els Ajuntaments s’hi sentin “còmodes” perquè no apareguin “bolets”. La inversió de 60 milions d’euros també contempla la transformació de la carretera en un “eix cívic” en què es prioritzi els i les vianants i el transport públic.

A l’N-II hi ha sis projectes més que avancen a diferents velocitats. Entre ells la construcció d’un carril bici d’extremm a extrem de la comarca maresmenca. La construcció dels primers trams d’aquest carril podria iniciar-se per trams el 2023. En paral·lel també avança el projecte de connectivitat amb la C-32, que requeriarà una inversió de, també, 60 milions d’euros.

Foto: ACN

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit