Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La nova prefectura de la Policia Local de Blanes començarà a construir-se aquest estiu

L'edifici costarà 6,9 MEUR i es farà a l'avinguda del Parlament


L’Ajuntament de Blanes té previst començar a construir la prefectura de la Policia Local i Protecció Civil aquest estiu. El projecte bàsic i executiu s’ha adjudicat per 6,9 milions d’euros i el termini previst d’execució de l’obra és de 14 mesos. La prefectura es construirà entre l’avinguda del Parlament i la carretera d’accés a la Costa Brava.

En total, l’edifici tindrà tres plantes: soterrani, planta baixa i primer pis. Des del consistori blanenc han explicat que la distribució dels espais s’ha anat modificant en funció de les contribucions que feien els caps dels dos cossos municipals. A més, també hi han participat altres forces policials, que han assessorat en matèria de seguretat, tenint en compte que des de fa uns anys Catalunya està en el nivell 4 sobre 5 per alerta antiterrorista.

Així doncs, per garantir la seguretat, la prefectura serà un edifici compacte i sense grans obertures. De tota manera, s’ha procurat que el personal que hi treballi tingui bona il·luminació exterior, que s’aconseguirà, segons l’ajuntament, amb un pati interior. També hi haurà un sistema de ventilació passiva que reduirà la despesa energètica de l’edifici.

D’altra banda, el consistori blanenc ha exposat que s’aprofitaran tots els recursos naturals. En aquest sentit, a l’aparcament hi haurà panells solars que garantiran una producció energètica de 53 MWh anuals. A més, també esperen estalviar un 15% de l’aigua amb la recollida d’aigües pluvials, un reg intel·ligent i diversos sensors. La coberta serà enjardinada i tota l’estructura tindrà un sòcol verd amb vegetació a la terrassa de la coberta. Això, segons l’Ajuntament de Blanes, actuarà de filtre climàtic.

El contracte s’ha adjudicat a Copisa Constructora Pirenaica SA. Aquest inclou la redacció del projecte bàsic, el de l’executiu i l’execució i la direcció de l’obra. Així, el preu de sortida en la fase de licitació era de 7,3 milions d’euros, tot i que s’ha acabat adjudicant per 6,9. Al gener s’entregarà el projecte bàsic i a principis d’abril l’executiu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit