Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“La norma de regulació de les llicències d’habitatges d’ús turístic als municipis s’ha fet de manera precipitada i sense tenir en compte els ajuntaments”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Joan Campolier, alcalde de Santa Susanna. Amb ell hem parlat de sobre la regulació de renovar les llicències d’habitatges d’ús turístics que ha imposat la Generalitat i del manifest que Santa Susanna ha signat en contra de la norma.

Campolier crítica que la nova regulació “s’ha fet per decret sense cap consulta als ajuntaments”. Com diu el batlle, “la manera de fer-ho era parlar-ne perquè tothom [els ajuntaments] ja havia començat a regular-ho. S’ha fet de manera precipitada”.

L’alcalde assenyala que a Santa Susanna “no ens ha perjudicat del tot” perquè “estaríem al del límit, no ens afecta aquesta mesura”. Tot i això, assenyala que “hi ha municipis on no hi ha hotels o poques places turístiques i fins ara hi havia un volum important de lloguer turístic i els anava molt bé i la regulació ho ha limitat”. L’alcalde remarca que sí que hi ha d’haver un control, però que “s’ha d’anar regulant de mica en mica”.

“Ens han de tenir en compte, als alcaldes”, assenyala Campolier. “És la queixa contínua que tenim: no se’ns escolta i se’ns fa esperar. Això no toca amb la molta feina que estem fent i que estem a primera línia”, afirma Campolier. “L’únic que demanem és que puguem prendre decisions tots plegats”, diu.

Pel que fa al debat sobre seguretat que hi ha obert arran de la situació de Calella, Campolier ha assenyalat que davant “d’aquestes situacions s’han de posar mesures urgents”. Tot i això, apunta que “ningú ens ha volgut escoltar perquè estem igual des de fa 30 anys; sempre ha sigut un tema de debat.” “Hi hauria d’haver un intent de resoldre aquest problema definitivament, però jo no tinc gaire esperança”, conclou.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit