test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La majoria dels municipis del Maresme es troben en tramitació d’àrea habitacional tensionada


La Generalitat de Catalunya ha inclós 25 dels 30 municipis del Maresme en la tramitació d’àrea habitacional tensionada. Els únics municipis que han quedat fora són Dosrius, Òrrius, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Tordera.

Amb la delimitació d’aquestes àrees habitacionals tensionades, el Govern preveu limitar el preu del lloguer, tal com s’estipula a la Llei estatal pel dret a l’habitatge. Així, la Llei contempla dos grans criteris per declarar una zona com tensionada. D’una banda, que el cost mitjà del lloguer, hipoteca i despeses dels subministraments bàsics superin el 30% dels ingressos de la llar. De l’altra, que el preu del lloguer o compra hagi pujat en els darrers 5 anys més de tres punts per sobre de la inflació.

La decisió de la Generalitat es va notificar el divendres 23 de juny. Des de llavors i fins el 13 de juliol, dministracions, entitats i particulars poden presentar al·legacions. Un cop finalitzat aquest període, es resoldran les qüestions plantejades i es notificarà la resolució final al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que serà qui farà l’aprovació definitiva.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit