Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La jutgessa ordena el desallotjament dels ocupes del pis de Calella


El jutjat d’Instrucció número 5 d’Arenys de Mar ha ordenat el desallotjament immediat dels tres ocupes d’un habitatge dels Apartaments Codina de Calella que el passat 12 de juliol van ser agredits amb una barra de ferro i un esprai de pebre pels seus propietaris per fer-los fora.

Després del judici ràpid celebrat aquest dimarts, la jutgessa ha condemnat tres dels quatre acusats a un mes de multa a raó de 3 euros diaris (90 euros) per un delicte lleu d’usurpació. Al quart acusat l’ha absolt en considerar provat que no residia a l’immoble. Els propietaris, un ciutadà francès de 84 anys i el seu fill de 53, que van ser detinguts després d’accedir al pis i agredir els ocupants, estan pendents de judici.

A la sentència, la jutgessa considera provat que els tres condemnats van ocupar el pis sense el consentiment dels propietaris i que es van negar a marxar tot i ser conscients que aquests en volien fer ús, com els ho van explicitar en la visita que van fer l’11 de juliol acompanyats de la policia local.

La jutgessa també considera provat que l’habitatge no era utilitzat com a segona residència perquè feia més de sis anys que els propietaris no el visitaven i perquè no tenia els serveis bàsics donats d’alta. En aquest punt, el propietari va explicar durant el judici que feia anys que no l’utilitzaven per, entre d’altres raons, les continues ocupacions.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit