Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“La idea de crear una comunitat energètica neix de creure que havíem d’ajudar els veïns en l’emergència climàtica que vivim”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Enric Gual, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vidreres. Amb ell hem parlat de la creació de la comunitat energètica del municipi.

Com explica Gual, “és qüestió de dies que funcioni la comunitat energètica”. “Ens hem trobat traves burocràtiques, però ara estem a punt de donar ja el servei als veïns i veïnes”, diu.

El projecte de creació de la comunitat energètica a Vidreres va néixer de la intenció d’ajudar als veïns i veïnes. “Des del principi vam creure que havíem d’ajudar els veïns en l’emergència climàtica que vivim perquè la seva factura fos reduïda”, explica Gual. “Estimem que amb la comunitat energètica una llar estàndard es pot arribar a estalviar uns 500 euros l’any”, diu. En aquest sentit, Gual també destaca que amb aquest projecte “el veí es pot beneficiar de l’energia d’aquestes plaques sense tocar ni un caragol a casa seva, no s’han de fer obres ni res”.

Des del consistori, com apunta el regidor estan “molt contents de la rebuda d’aquesta iniciativa”. De fet, destaca que “vam tenir més demanda que oferta per aquesta primera comunitat energètica, però amb l’ampliació podrem donar servei a bastant gent del poble”. En aquest sentit, Gual avança que la idea és arribar a crear dues comunitats energètiques més.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit