Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Generalitat recupera la gestió de l’Eix Transversal


A partir de l’1 de gener del 2023, la Generalitat de Catalunya recuperarà la gestió de l’autovia C-25, és a dir, de l’Eix Transversal. Això suposarà un estalvi de 781,5 milions d’euros fins al 2040, any en què es preveia que finalitzés la concessió.

Recuperar la gestió de la via reportarà uns recursos addicionals per a les arques públiques d’entre 40 i 50 milions d’euros anuals. Així doncs, segons informen des de la Generalitat, aquesta és l’operació econòmica amb major impacte sobre les finances catalanes de la darrera dècada.

El passat dimecres 9 de novembre, el Departament d’Economia i Hisenda va executar el pagament del preu de reversió previst en el contracte amb l’actual concessionària, Cedinsa Eix Transversal, Concessionària de la Generalitat de Catalunya, SA. Posteriorment, el Departament de Territori va dictar i notificar a l’entiat la resolució anticipada del contracte de concessió. D’aquesta manera, el 31 de desembre del 2022 serà el dia de l’extinció de l’actual concessió.

Un cop recuperada la gestió directa de l’autovia el dia 1 de gener, la Generalitat, a través de Territori, assumirà el manteniment de l’Eix Transversal i, amb personal propi, la supervisió, planificació i control de la infraestructura.

Foto: Generalitat de Catalunya

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit