Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Generalitat invertirà 8 MEUR en els nous jutjats de Santa Coloma


El nou edifici dels jutjats de Santa Coloma de Farners serà una realitat a finals del 2025 o principis del 2026 i costarà uns 8 milions d’euros (MEUR). Ho ha anunciat aquest divendres la consellera de Justicia, Gemma Ubasart, en una visita a la ciutat. El nou edifici, que permetrà acabar amb la dispersió dels actuals jutjats -amb dos edificis diferents al municipi-, estarà situat en un terreny municipal del polígon de Mas Llorenç, a l’entrada de la població selvatana. Amb el nou equipament, la ciutat disposarà de 3.500 metres dedicats a usos judicials, més del doble que els actuals.

El Govern vol encarregar el projecte la propera tardor, amb l’objectiu que la nova seu judicial entri en funcionament a finals del 2025 o principis del 2026. La consellera subratlla que el nou edifici judicial suposarà “una millora substancial en la prestació del servei” i també “dignificarà les condicions de treball dels diferents operadors jurídics”.

Per la seva banda, l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, ha admès que les dificultats per trobar una parcel·la dins el terme municipal han encallat el projecte durant massa temps. A més, l’alcalde ha subratllat que, de retruc, quan s’inaugurin els nous jutjats, l’edifici de 900 metres quadrats que hi ha darrere l’Ajuntament -i que n’acull part dels actuals- revertirà al consistori.

Santa Coloma de Farners té actualment quatre jutjats de primera instància i instrucció, un dels quals amb funcions de violència sobre la dona (VIDO). La seu principal és a la carretera de Sant Hilari, a l’edifici de propietat municipal situat darrere l’Ajuntament. Aquí hi ha els jutjats 1 i 3 i també el Registre Civil. Al carrer Mossèn Jacint Verdaguer, en un edifici de lloguer, hi ha els jutjats 2 (VIDO) i 4.

Durant la visita a Santa Coloma de Farners, la consellera també ha presentat els detalls del Programa d’encàrrec d’actuacions (PEA), al qual es va referir dimarts durant la Comissió de Justícia del Parlament, en la presentació del pressupost de la conselleria. El PEA, el programa que organitza i planifica les infraestructures i inversions per al període 2023-2026, passa a ser de 267 MEUR.

D’aquesta inversió, 17 MEUR es destinaran a millorar els edificis judicials de les comarques gironines, tant des d’un punt de vista funcional com en equipaments i instal·lacions; el milió restant és per als centres penitenciaris. Una d’aquestes actuacions serà la substitució i modernització dels ascensors dels jutjats de Blanes.

Foto: Xavier Pi/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit