Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Generalitat avisa d’un cas de triquinosi a Sant Cebrià de Vallalta


El Departament de Salut de la Generalitat ha emès un avís sobre un cas de triquinosi a Sant Cebrià de Vallalta. El passat 15 de setembre Salut va rebre la notificació d’un cas positiu de triquinosi procedent d’un porc senglar al municipi maresmenc. Així, ha alertat als municipis de la zona, com, per exemple, Arenys de Mar.

L’existència d’animals infestats suposa un risc de transmissió de la triquinosi dels animals a les persones. Per això, des del departament avisen que s’ha d’evitar el consum de carn no controlada sanitàriament. Així mateix, des de Salut també recorden que les carns de porc senglar distribuïdes pels circuits comercial, com restaurants o comerç detallista, s’han d’haver obtingut necessàriament en establiments de manipulació de caça autoritzats i inscrits al Registre sanitari d’indústries i productes alimentaris de Catalunya.

La triquinosi es transmet pel consum de productes carnis crus o poc cuinats, que contenen el paràsit Trichinella spp. Es pot trobar en la carn d’animals com el porc senglar, el porc domèstic, el cavall, l’os, la guineu, la rata o el llop. La carn de porc i d’animals salvatges s’ha de cuinar completament per matar l’organisme enquistat.

Foto: Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit