Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Fundació Aspronis inaugura la remodelació de la residència de Palafolls


El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha inaugurat la remodelació del centre d’atenció especialitzada i residència Pinya de Rosa a Palafolls. Es tracta d’un centre de la Fundació Aspronis per persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitats de suport extens i generalitzat.

La reforma de la residència era una necessitat pel compliment normatiu del servei. La residència Pinya de Rosa de Palafolls porta en funcionament des del gener de 1984. Durant aquests, gairebé, trenta anys el centre ha crescut en residents i en necessitats.

La nova residència es va projectar, en dues ocasions, en un terreny que l’Ajuntament de Palafolls va cedir a la Fundació Aspronis a finals del 2006. Però l’agost del 2019, l’Agència Catalana de l’Aigua va catalogar aquest terreny com a zona inundable. Arran d’això es va optar per reformar l’edifici existent de la residència Pinya de Rosa.

Entre el novembre de 2020 i l’abril de 2021 es van dur a terme les obres. En total, el projecte ha tingut un cost d’1,5 milions d’euros. Els treballs han anat a càrrec del Taller 17300 d’Arquitectura de Blanes i la remodelació ha abordat les necessitats d’espais d’atenció comuns i les habitacions. També l’adequació a les normatives de seguretat vigents i la garantia d’un mínim impacte mediambiental i d’estalvi de costos energètics.

Foto: Fundació Aspronis

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit