Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La fiscalia arxiva la investigació de l’exregidora d’Urbanisme de Blanes, Rosa Aladern


La Fiscalia Provincial de Girona ha arxivat les diligències d’investigació obertes a l’exregidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes, Rosa Aladern. Des del consistori blanenc expliquen en un comunicat que l’informe rebut per la fiscalia conclou que hi ha va haver actuacions d’Aladern que “es poden considerar censurables o bé que indiquen una certa deixadesa” però no són punibles penalment.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha fet una valoració positiva i ha dit que “els motius de la manca de confiança respecte a la gestió de la regidora es constaten com a certs”:

“El que veiem és que aquells motius que es van anunciar de manca de confiança respecte a la gestió de la regidora Rosa Aladern es constaten com a certs. Aquesta manca de confiança la fiscalia l’acaba qualificant d’actitud censurable, desídia. Fins i tot, posa de manifest i queda palès que ella no es va abstenir, quan era el seu deure abstenir-se respecte un tema concret, tenia un interès particular. I lluny de fer-ho, va participar activament i va permetre que una activitat de càmping, que hauria d’estar tancada perquè no tenia llicència habilitada, continués oberta. I això és el que no podem permetre, que els interessos públics passin a un segon estadi quan els interessos privats són els que algú passa per davant de tots.

L’Ajuntament de Blanes va enviar diversa documentació relativa a les actuacions de l’exregidora d’Urbanisme a finals d’agost, just després que l’alcalde va retirar-li les competències per manca de confiança, segons va explicar Canosa en el seu moment.

La suspensió de la regidora va provocar una crisi al govern municipal que va acabar amb la sortida de Blanes En Comú Podem de l’executiu d’Àngel Canosa, deixant així ERC en minoria. A finals del mes d’octubre Rosa Aladern va abandonar el grup municipal de Blanes En Comú Podem i va passar a ser regidora no adscrita.

Foto: Aj. Blanes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit