Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Fira Fiporc tanca la desena edició amb més de 17.000 visitants


La Fira Fiporc de Riudellots de la Selva ha tancat les portes de la seva desena edició amb més de 17.000 visitants. La fira, celebrada aquest cap de setmana, ha recuperat el format prepandèmic i s’ha consolidat com la fira del porc de referència a les comarques gironines.

La programació de Fiporc va inciar-se al divendres amb la celebració d’una jornada tècnica i el concurs de pastissos. Les activitats s’han allargat fins aquest diumenge amb tallers, demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d’embotits.

Fiporc va néixer l’any 2014 posant en valor tot el que envolta el món del porc. De fet, a Riudellots, el porc i la indústria càrnia que se’n deriva s’ha convertit en un dels principals eixos econòmics de la població. És més, Riudellots és el segon municipi d’Europa on hi passen més porcs al dia: 25.000.

Un dels objectius de la Fira Fiporc és donar a conèixer als visitants la importància del sector ramader i empresarial. A més, també vol fer valdre una de les tradicions catalanes més antigues com és la matança del porc,”fent gaudir al visitant d’una autèntica festa gastronòmica”, ha explicat el regidor de Dinamització Econòmica, Josep Santamaria. 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit