Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La farmacèutica Sanofi invertirà 15MEUR a la planta de Riells i Viabrea


La farmacèutica Sanofi invertirà més de 15 milions d’euros a la planta de Riells i Viabrea en els propers tres anys. Especialitzada en medicaments sòlids per tractar una vintena de patologies, la planta de Sanofi té més de 300 treballadors. El centre, que celebra el 50è aniversari, produeix anualment 72 milions de caixes de medicaments, el 94% dels quals s’exporten a més de 120 països.

Situada al peu de la carretera C-35, la planta que la farmacèutica té a la Selva és un centre estratègic per a la multinacional francesa. La planta de Riells està especialitzada en produir formes sòlides -comprimits i càpsules- per tractar patologies del sistema nerviós central, cardiovasculars, tiroides, antimalària, teràpia biliar i infeccions bacterianes. De fet, alguns dels medicaments que surten del centre de la Selva, i que es distribueixen arreu del món, es consideren “essencials” per part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Invertir per crèixer

Les noves inversions que Sanofi farà a la planta permetran optimitzar i modernitzar equipaments. A més, també es podrà incrementar la capacitat de producció del centre, potenciar la digitalització dels diferents processos i impulsar millores mediambientals. “Riells és un centre de referència per a Sanofi, i ens en sentim molt orgullosos”, destaca Audrey Lasserre, directora del centre.

“Gràcies a les inversions que hem fet aquests últims anys, i a les que impulsarem a partir d’ara, volem accelerar l’adaptació de la planta als reptes i oportunitats tant del present com del futur”, explica Lasserre. “Sobretot, ens focalitzarem a augmentar la nostra capacitat productiva i en millorar, simplificar i digitalitzar processos, amb la finalitat de ser més competitius a nivell internacional”.

Amb les noves inversions, l’objectiu és que la planta de Sanofi a Riells i Viabrea creixi un 10% en capacitat productiva. “És a dir, incrementarem les xifres actuals amb 300 milions més de comprimits anuals”, concreta la directora. En paral·lel, Lasserre també avança que el centre avançarà cap a la sostenibilitat, perquè s’instal·laran plaques solars a les teulades de diferents edificis del complex.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit