Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Federació Catalana de Golf i la UFEC reclamen un nou camp a Caldes si es vol fer la Ryder Cup 2031


La Federació Catalana de Golf i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han remarcat aquest dijous que si Catalunya vol acollir la Ryder Cup del 2031 ha de construir un nou camp de golf a Caldes de Malavella. Segons les dues entitats esportives, el nou camp de golf utilitzarà aigua 100% reciclada de la depuradora que les actuals instal·lacions ja utilitzen en els camps de golf i, per tant, no necessita una nova concessió de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). A més, el projecte del camp de golf no està lligat al projecte de construcció residencial ja que la Ryder Cup 2031 necessita tot l’espai per les seves instal·lacions, ocupen més de 470.000 metres quadrats. El Govern, per la seva banda, s’oposa a fer un nou camp de golf en plena sequera.

Necessitat d’adaptar infrestructures, però regant amb aigua 100% reciclada

“Com ja s’ha parlat amb el Govern de la Generalitat en diverses ocasions, la celebració de la Ryder Cup 2031 a Catalunya implica l’ampliació de les instal·lacions existents amb un nou camp de golf”, afirma Ramon Nogué, president de la Federació Catalana de Golf. De fet, Nogué també apunta que “ap dels camps actuals la podria albergar degut a les grans instal·lacions que es necessiten per l’esdeveniment”. Així, el president de la federació, sentencia que “si el Govern de la Generalitat diu ‘no’ a l’ampliació està dient ‘no’ a la Ryder Cup 2031”. Nogué explica que “igual que qualsevol esdeveniment de caire mundial d’aquesta envergadura, com els Jocs Olímpics i el Mundial de Futbol, es necessiten adaptar les infraestructures. Parlem de 300.000 espectadors i 470.000 metres quadrats d’instal·lacions com grades, restauració, pavellons per premsa i producció o proveïdors”.

“El tercer camp es crearia seguint els estàndards de sostenibilitat i l’estricte pla de preservació mediambiental que ja tenen al resort i no necessitaria d’una concessió addicional de l’ACA i també es regaria amb l’aigua 100% reciclada de la depuradora actual de les instal·lacions. El projecte d’aquest camp per la Ryder Cup no està lligat al projecte de construcció residencial, tal i com afirma el Govern de la Generalitat”, comenta Nogué.

Un projecte de “gran” promoció i repercussió

El camp de golf es faria amb inversió privada i d’acord amb el Pla Territorial de Girona. Aquest pla permet l’expansió de les actuals instal·lacions per crear noves instal·lacions esportives. Segons la federació i la UFEC, el projecte tindrà una gran promoció i repercussió pel territori tant els anys previs com posteriors ja que golfistes de tot el món voldran venir a veure la seu de la competició. Organitzar la Ryder Cup a Catalunya, un dels esdeveniments esportius més prestigiosos a nivell mundial, “generaria un impuls significatiu al golf català, contribuint al creixement i la promoció de l’esport, a més de l’impacte econòmic arreu del territori”, asseguren.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit